Utkast: Nu var ...

Nu var det länge sedan sist. Lite har hänt. Jag har fyllt år, haft trevlig fest och klippt mig. Det är väl dom stora rubrikerna.

På onsdagen blev jag så trött på min kaluffs och bestämde mig hastigt och lustigt för att sticka in till stan och leta upp en drop-in tid. Sagt och gjort, hittade en och satte mig.
"Hur vill du ha det?" sa frissan.
"Eeeee något nytt" sa jag och visade några bilder i en tidning som jag under min väntan hade hittat.
"Okey" sa hon och började spona och visa mig.
"Kör på" sa jag efter en stunds tvekan.
Tog av mig glasögonen för att slippa se när håret föll...... För det gjorde det!
Efter mycket klipp, kammande, könade, plattande och putsning så jag ut så här


Att jag har fyllt år är kanske ingen big deal men att få ihop så trevligt folk på en och samma fest är inte dåligt. Fich hit Stensö-folket, Algutsrums-folket, dom under oss plus han mittemot "Hur tänkt du där???" =) och det var precis lagom och gruppen kändes perfekt sammanslagen. Vi åt god mat, efterrätt och tårta. En tårta som jag fick en bit av till frukost. Den hade mina killar varit ute och köpt kl 6:30 på andra sidan stan.... Tack!
Gästerna började droppa in kl 18 och de sista gick ner framåt halv 2. Under dessa timmar blev det bestämt att vi ska bjuda grannarna på kroppkakor, åka till Davids bror och hjälpa till vid hans renovering till helgen och så blev vi uppbjudna till Stockholm med boend och guidning =) Vilken kväll!!!!!!! =)

Dagen efter var det familjen som knackade på dörren vid 17-tiden. Då hade vi lagat ny mat och det bjöde iväg idag på middag, efterrätt, tårta (som min kära mormor slängt ihop och en kaka). Även denna kvällen var till belåtenhet, men på ett annat sätt....  Så här mycket skor och jackor blir det när man har tio gäster i sin lägenhet.


Mindre roligt är min nacke. Den blev värre under helgen och jag vet inte vad jag ska ta mig till....?! Blir så otroligt trött och känner ett surr i axlarna. Värker gör det också, en slags molnande värk.
Tog mig i kragen och ringe en sjukgymnast idag. Fick en tid till nästa vecka. Hoppas att dom kan hjälpa mig där....

Skänker en tanke till min vän som är gravid och inte har så länge kvar att gå innan bebisen kommer. Att vara gravid sägs ju vara en underbar känsla och något otroligt. Men det kan också vara väldigt slitsamt och motigt. Man blir rädd och osäker. Helt naturligt.
Vill bara säga att jag ser upp till dig och jag vet inte om jag skulle orka kämpa så som du gör. Jag tänker på dig och finns här om du behöver mig!

Allt för denna gång och det kommer inte dröja lika länge tills nästa gång.
//Anna


Fredag

Ole ole ole ole.... Fredag = Helg!!!!!!!! Sååå skönt det ska bli.....

Helgen ser ut att bli lugn. Kan behövas eftersom förra var som den var. Inte kul och jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva det igen!
Denna gång gick det bättre med kontakten med han som körde på mig än vad det gjorde förra gången. Han sa redan på fredagen "Bara ring om det är något". Så skönt att det finns hopp för mänskligheten vad det gäller ärlighet och medmänsklighet.

Olle det lilla spöket han äter och stoppar i sig, nästan allt. Denna veckas skörd har varit bl.a. en lampskärm och ett fotoalbum. Lite speciella kort för min del och det var dumt att vi inte tagit bort det innan, men vi har inte tänkt på att han har blivit större. I och med det når han ju mycket längre och högre... Nu vet vi det.

Jobbet denna vecka har varit toppen. Har varit mycket på en av småbarnsavdelningarna. Så fina härliga barn och supertrevlig personal. Kan man klaga då???? Nää tro inte det. Synd att jag inte alltid kan vara där....

Igår var det Vipkväll på KappAhl och vi var där, jag och min darling. Man fick 30% på allt i hela butiken + att det var massor av kläder som var halva reapriset på. Oj så mycket man villeha.
Slutade att jag köpte mig ett par jeans, två tröjor, darlingen köpte ett par jeans och en tröja till summan av 700:- Fick 422,90 i rabbat.  Det var vad bara jeansen skulle ha kostat.
Var ju inte klokt och det är ju då det är kul att schoppa.Ibland fyndar man verkligen...!

Önskar er en riktigt trevlig helg
//Anna

Händelserik helg

Så har denna helgen passerat också, lika snabbt som alla andra. Måste säga att det varit en av de innehållsrika på länge. Här kommer en liten sammanfattning.

Fredag:
Började jag att jobba som vanligt. Kände mig inte helt frisk men beslöt mig mig ändå för att åka och handla. Tog Olle med mig för han älskar både att åka och vara i bilen. Stannade till på IKEA för att handla lite smått och gott, vilket jag djupt ångrar. Men men. Lämnade IKEA och ringde upp David för att höra om han kunde komma till MAXI så vi kunde handla tillsammans. Jag var trött och som sagt inte helt frisk. Lägger på telefonen och kort stund efteråt bromsar bilarna framför mig, kraftigt, så jag få ställa mig på bromsen jag också. ABS:en går i och jag får stopp på bilen, men tyvärr får inte han som är bakom mig det, utan han kör rakt in i mig! Jag blir både arg och rädd. Aldrig hänt mig innan, men han var väldigt omtänksam och jag fick alla uppgifter som kunde tänkas behövas. Åkte vidare till MAXI, för det var ju dit jag skulle. På parkeringen börjar det snurra lite och jag börjar skaka lite i kroppen. Parkerar bilen i en ruta, stänger av motorn och då kommer det, tårarna bara strömmar ut. Lyckas ringa David och han blir så klart orolig. Han kommer så fort han kan, ringer polisen som tycker att jag ska åka till akuten eftersom att jag har känningar i nacken.... Fan typiskt, jag som skulle handla på MAXI...! 
Vi gör så och jag hamnar i ett rum, får krage, får vänta, träffa läkare och får röntgas. Under tiden jag väntade på röntgen får jag mer och mer ont i nacke och axlar. På bilderna ser dom inget och kan då utesluta fraktur. Efter ca 3 timmar 
(inte lång tid på akuten) och 250:- fattigare får jag åka hem.

Mamma hämtade Olle för att jag dels skulle få vila och sen om det skulle bli utgång. Så nu har Olle blivit lite bortskämd =)

Lite smått rädd för den där bilen nu. 
*Jag har kört på en grävling
*Jag fick min bil mystiskt påbackad
*Påkörd bakifrån
= Den vill inte bli såld

Lördag: 
JODDLA MED SIV stod på schemat.
Käkade lite piller och kämpde mig igenom kvällen och ett leende på läpparna, för till Sandra ville jag =)

På förmiddagen träffade jag en kompis/arbetskolega som bor nere i Lund för tillfället. Vi träffades inne i stan. Men vi bara gick och pratade så vi beslöt oss för att sätta oss och fika nästan med det samma =) Såååå kul att träffa henne. Hade ju inte sett henne sen i somras.

Blev hämtad av David + 2 st killar i baksätet. Vi åkte till MAXI, för ett nytt försök. Denna gång gick det bättre och vi handlade mest inför kvällen. Förfest hos oss med Tacos och allt vad det innebär. Det blev en mycket kul kväll och jag hoppas verkligen att vi snart kommer göra om den.....

Söndag:
Sov till 11, när hände det senast????!!!!!! Tog det lugnt med frukost och film. Mysigt.
Mamma kom med Olle runt en halv 2 och det var så skönt att få hem honom igen. Två nätter utan hanom märktes verkligen av.... Provade Olles reflexväst idag. Den har ju varit på tok för stor innan, men idag satt den som en smäck =) Titta själv.....
        

Farsdagsmiddag hos svärföräldrarna. Gott och trevligt, som alltid. Hemma igen gjorde jag ett litet blomsteraragemang som jag tänkte sätta hos morfar inom på 1 årsdagen av hans bortgång. Att det gott 1 år redan det kan jag inte förstå.....


Godis..... Mmmmm

Just hemkommen från Stensö. Olle har varit hos moster för första gången. Jättespännande att nosa omkring och för att verkligen göra detta speciellt bajsade han på vardagsrumsgolvet..... Hund!
Finns en orsak till detta och den lyder att Olle hittade en påse med hundgodis som låg i en korg, i en hylla i hallen hemma i lägenheten. Han öppnade den (bet sönder) och tog den till bedden för att smaska. Till saken hör att det var typ 0,5 kg godis som denne lille man åt upp!!!!! Så det blev ingen mer mat för honom idag. Han hade sett till att han fick vad han skulle och mer därtill =) Så i eftermiddag och ikväll har han haft fullt upp med att göra sig av med allt i magen. Och allt vatten han har druckit....

Hos Stensöborna blev det fika ial för husse och matte. Kaffe te och kakor stod på menyn. Mmmm Man fikar för lite hemma. Man måste inte betala dyra pengar på stan för att ta en fika. Det är bättre att åka hem till vänner =) Hahahaha

Tack för att ni finns!

Har varit väldigt trött hela dagen idag och jag tror att det blir sängen nu för min del.
God natt & Sov gott

Gårdagens

Idag för första gången på väldigt länge tog jag mitt pick & pack och satte min fot nere på gymmet. Hade en av mina blivande svägerskor med mig och gud så kul vi hade. Skrattade och fnissade, just så där som på tjejers vis =)
Väl där var det inte alls så farligt som jag hade målat upp i min lilla hjärna... Timmen bara flög förbi och jag kommer återkomma på fredag igen.
Detta är ett gratisgym som finns ute i Norrliden för hyresgäster hos HSB och Kalmarhem. På onsdagar och fredag är endast kvinnor välkomna. Ett mycket bra initiativ tycker jag. Man fick chansen att prova det man ville och vi var väl ett gäng på 12-15 personer. Lagom som vi säger i Sverige. =)
Nu har vi tittat på Bonde söker fru och när jag skulle lyfta min tekopp gjorde det misstänksamt ont i armen, misstänker träningsvärk.... Hur kommer det gå på förskolan imon då om jaG har ont nu... Jisses!

Idag har det varit en mycket bra dag. Olle har skött sig exemplariskt och jag är så stolt över honom. Han kommer bli så fin när han blir vuxen. På jobbet var det bra. Tiden bara spang iväg idag och helt plötsligt var klockan 15:30 och det var dags för mig att ta MIN Crecent och styra hemåt.

Tack för idag Slut för idag

Tråkigheter

Då kanske man ska göra något för första gången i sitt liv.. Känns pirrigt och vet inte vad som väntar.... Trodde aldrig att jag skulle behöva göra det eftersom jag trodde att människor var ärliga. "Du ska vara så mot andra som du vill att dom ska vara mot dig" verkar inte existera i vårt samhälle numera...
Vart har människors samvete tagit vägen?
Om det inte finns någon annan utväg eller lösning så får vi väl göra det då, en polisanmälan.




                            


Började dåligt men slutade bättre

Idag vaknade jag med snorig näsa och en svullen hals. Bara att vara en duktig timanstäld och gå ugg och ringa sig sjuk. Inte kul att vara hemma men vad ska man göra... Vill ju hellre bli frisk så vi kan gå på Joddla med Siv på lördag på Sandra! Har sett fram emot det så himla länge... 

Nu har vi fått ordning på vår bil. D har arbetat med den och fått den så fin. Så igår blev vår bil mystiskt påbackad av någon jävel som inte verkar ha något samvete över huvudettaget!!!!! Hur fan kan man göra så????? Man får väl stå för det man gör??? Är inte ägaren där eller om det är någon man könner så lämnar man väl en lapp eller hör av sig!!! Det trodde ju jag iaf. Nu är det bara att börja om igen med att skrapa onöiga pengar till detta. Jag blir så trött på det. Tänkte att jag skulle haft fest när jag fyller år och annat kul men nu blir det troligtvis inte så... Tänk vad man kan göra mot en annan människa.....
Jävligt dålig stil och jag hoppas att dethänder vederbörande någon dag!

Efter att ha ringt vårdcentralen idag åkte jag ut för att inhandla det som ssk i telefonen rekomenderade. På vägen hem stannade jag till på  som har utförsäljning. Kom ut med en påse med 2 st underställ för 100:-, en svart mössa som går ner över öronen 75:- och ett par ordentliga skor från märket Colombia ord pris 899:- nu 199:-. En riktigt nöjd kund lmnade affären idag =)
Ringde även mor min och tipsade om skorna =)

Igår var vi i Mörbylånga.
Kl 10:15 var vi på Lertaget och hade kul. P, T, T och jag tog en 1,5 timmes promenad. Olle hade kul med deras hund R.  Kl 14:00 var det middag hos mamma. Varmrökt lax, potatis och romsås. Mmmmm Gott.
Kl 16:00 Kyrkan. Läste upp alla som hade gått bort under detta året, där bland tyvärr Bo Severin Åstrand. min morfar. Det var jättefint i kyrkan, men tyvärr så fanns morfar inte med på listan men när prästen sagt alla namn kom han genast på det och rusade från till vår rad och hörde efter vilket hans fullständiga namn var.
Senare på kvällen när vi alla var hemma hos mormor och fikade kom han förbi och bad om ursäkt. Han hade fått ett datautdrag och där fanns inte morfars namn med. Tycker det var väldigt fint gjort att komma hem så och han räddade situationen ypperligt!

Olle-man skulle ut och jag kände att jag behövde komma ut. Så jag tog en promenix på 40 min. Underbart skönt var det och jag tror att detta har gjort gott på utrymmet i mina byxor också =) Olle vi älskar dig för det du ger oss och gör med oss =) Hahaha

Ha det gott
// Hej!

Kolasås

Idag har dagen gått i städningens tecken. Jag har  gjort en allmän röjning medans D städade ur kontoret. Eller rättare sagt letade han fram kontoret...! Där hade vi satt alla dom kartongerna vars innehåll vi inte visste vart vi skulle göra av.
En del blev slängt och annat utplaserat. En sak hit och en annan dit. Skit tråkigt och tidskrävande!!! Han gjorde ett väldigt bra jobb och därför har jag ikväll gjort hans önskemål: kolasås =)

Nu ska vi sjunka ner framför tvn, äta glass med kolasås och titta på När lammen tystnar.
Fortsatt trevlig lördagskväll

RSS 2.0