Lååångledig

Yes, då var det fredag och jag är ledig, idag, i morgon, på söndag och på måndag. Det ska bli så jäkla skönt och jag behöver verkligen denna ledighet!

Gick upp 06:15 för att tjuvstarta med tvättningen. Jag ligger bra till, klockan är bara 09:00 och all tvätt hämger för torkning. Jag har ringt två viktigt samtal och ätit frukost. Funderar på att baka något som jag sen kan ta med när jag och Olle ska åka ner en snabbis till Mörbylånga. Min moster och hennes man firar idag 10-årigbröllopsdag och det ska vi uppvakta. Tänk att dom har varit gifta i 10 år, det betyder också att jag haft hål i mina ögon i 10 år....! Inte klokt. Mins det nästan som igår.
På tal om igår så var vi allt tre jättenyttiga på kvällen. Vi tog på oss våra gympaskor och var ute och gick en promenad på 1 h och 20 min i rask takt. Riktigt bra och lätt gick det.

Funderar på att fara in till stan och köpa ett par byxor till av samma modell som jag köpte i tisdags. Supersköna och det gäller att passa på när man hittar sådarna. Behöver nya underkläder men det är inte lika kul att köpa, vet inte varför men så är det bara.

Nu får jag väl ta ett tag igen
//Hej

Köttbullerullning

Igår blev det som utlovat städning och köttbullerullning. Riktig nyttig och duktig kände jag mig. Det var en ordentlig sats med köttfärs och resultatet blev 103 stycken! Nu har vi ätit av dom, ska luncha av dom och även fryst in till senare tillfälle. Det är så bra att ha efter som jag av princip inte köper färdiga. Man kan ju lätt göra egna. Fattar inte varför man ska köpa färdiga. Smakar ju inte i närheten av dom man gör själv....


Nu är jag nyss hemkommen från sjukgymnasten och gymmet. Skönt. Var på stan och köpte två par byxor, tre strumpor och två tröjor. Kul och nödvändigt med lite nytt. Var en snabbis på Liljas och köpte torkarblad till framlycktan som mannen bakom disken sa att det hette efter det att jag förklarat för honom vad jag ville ha.... Måste försöka lära mig lite mer bilar och dess reservdelar, iaf dom enkla och vanliga. Känns ju smått pinsamt i vissa situationer. Men kostade de gjorde dom 279:- och dom var inte ens till mig utan till mamma så jag hoppas hon blir nöjd.

Ska snart göra mig lunch, köttbullar potatis kokta morötter och svampsås, sen blir det väl en promenad med Olle för sen till slut bege mig till jobbet för kvällstjänst. Blir en övernattning i Mörbylånga eftersom jag jobbar dag i morgon.

Önskar en fortsatt trevlig tisdag och ci hörs snart av igen
//Hej hej


Sammanfattning pga slarv

Nu är det sk*tlängesen igen och därför får jag väl göra en klassiker, en sammanfattning.

Torsdag:
I torsdags hade jag och David varit tillsammans i 4 år och det känns helt otroligt. Kan inte fatta att det gått 4 år den vi var på Lasse Stefans på Sandra i Kalmar....
Dagen firars med blommor av David en underbar grupp. Den passade min smak. (Kommer bild sen)
På kvällen myste vi i soffan, tittade på "Notting Hill", åt vi smörgåstårta och drack trocadero =) man gör ju vad man kan. Var iaf likt skumpa =) . Får ta det nästa år då det blir stora femman...!
Annars på torsdaen var jag hos min kompis på Öland. Köpte med mig inbakad sallad till oss och hon hade köpt god fika. Hennes son som samma dag var tre månader var så fin. Han hade växt på sig sen jag såg honom sist, närmare ett kilo.Efter lunchen gick vi ut. Lille kille skulle sova och vi behövde komma ut. Det var fint vårväder och vi hade mycket att prata om. Var ute ca en timma och när vi kom hem var vi helt slut. Gjorde lite fika och det smaka sällan så gott som när man har varit  ute. Mmmmm
Min lille skatt, Olle, blev nio månader idag också. Mycket som händer den 19:e nu tycker jag.

Fredag:
Upp tidigt och jobbade en dagtur. David hade där emot ledig dag och hade Olle. Dom åkte till Folkelunda (där sväföräldrarna har köpt en gård). Dom fixade med Davids bil och tog en lång promenad. Var lätt avundsjuk eftersom jag själv knegade och sprang i korridorerna...
Killarna kom sen ner till Mörbylånga på eftermiddagen. David hade även sisn syster med sig. Alla skulle vi sova hos mamma. Vi åt gott och tod en skön promenad på kvällen och efter det var det Let´s danch som gällde.

Lördagen:
Enorm promenad på förmiddagen. Vi var ute i minst två timmar och gick. Det var underbart värder och vi kunde ha Olle lös hela tiden. Man såg att han hade det riktigt kul i naturen och det är något jag vill ge honom senare. Att bo så på "landet" och kunna ha honom mer lös. Han mår bra av det.
Efter promenaden bjöd David och jag gänget på pizza, sen blev det soffan för oss alla och film, Rally brudar. Blev jobb för mig på kvällen och David for till sin bror Olof. Han håller på med husrenovering och ville ha Davids hjälp. Tydligen blev det mycket gjort och dom höll på till halv 4 morgonen därpå. Det hade även grillats kött med potatisgrtäng och dryckits en hel del öl och grogg =)

Söndag:
Morgon tjänst. Fy vad jag INTE gillar att stiga upp på morgonen...! Men efdtersom det är som det är så måste jag lära mig detta... Men jag undrar bara hur?????
Efter jobbet tog jag min packning, Olle och Davids syster Ida med mig i bilen och for tillbaka till fastlandet. Så skönt att vara hemma igen och vad som nästan är ännu skönare är att vara ledig i morgon.

Måndag/Idag:
Idag har jag ledig dag och det är inte fel alls. Tror det blir städning, läsning och kanske lite köttbullerullning idag. Vädret kunde ju varit roligare men det regnar ju iaf inte.
Beställde lite kläder igår från HM. Skulle komma redan vecka 13 stod det och det är ju nästa. Om det blir så, så är ju det riktigt bra service. Återstår och se.

Ska snart ha ljusparty och det ska bli kul. Ska ta och höra av mig till ett par stycken och sprida datum och tid igen. Kul att bara träffas och ljusparty är så mysigt. Blir en mysig stämning.

Nähe nu ska jag gå och fika knäckebröd
//Hej

090305

Min andra lediga dag. Första är ju inte svår att fylla men idag vet jag inte vad jag ska göra... Klockan är snart tre och jag har städat, välbehövligt rensat ur bland både kläder och smink, diskat, promenerat Olle och dammsugit.
Där i mellan har jag ätit lunch, tittat på tv och suttit vid datan. Hunnit med massor och det tillhör ju inte vanligheten precis.

Tänkte jag skulle ta David ut och äta idag. Fira lite. Vet ju att David gillar Music Quizet dom hade på Mollys på tordagarna. Vet att det skulle flyttas till O´Learys men om det fortfarande skulle vara på tordagar det vet jag inte.
Kommer vara borta hela helgen och det skulle vara mysigt att ha en kväll innan man åker. Är vansinnigt sugen på en bakad potatis och ha varit så nu sen i måndags tror jag. Kanske att man skulle ta en sådan... =)

Helgen var minst sagt olik sig. Träffade min syster för första gången (en av ett par stycken). Det var en upplevelse som jag sent kommer glömma. Det är ju inte något man gör varje dag när man är 23 år. Men det kändes bra och vi sa att vi skulle ses igen. Ibland är det ju något man säger men så var det inte i detta fall, för vi kommer ses igen...!
Hon hade sin man och sina barn med sig. Vi var vid slottet och tittade och om sanningen ska fram så var det väl det enda vi gjorde förutom att äta och prata =)

Söndagen bjöd på kroppkakskok hemma hos oss. Mamma och mormor kom vid kl 10 och kl 13 var bordet dukat, gästerna komna och guldklimparna klara alla 156 st. Ååååå så goda dom var då!!!! Det var länge sen vi åt och så hade vi ju varit med och gjort dom och då smakar det ju alltid lite godare. Trots att vi var nio stycken som gjorde vårat bästa så blev det över så vi har ätit kroppkakor både till höger och vänster denna vecka. Inte för att man ska klaga, men det kan bli för bra.... =)

Vi ska på bröllop imars och jag har svårt att veta vad jag ska ha på mig. Koden är "Kavaj" men vad ska jag ha på mig...?
Jag antar att det kommer lösa sig på vägen. Får kanske ta min kusin till hjälp som går hantverksprogrammet och ägnar sina dagar åt att sy. Men det lättaste vore ju hur som hur att köpa något i en affär inne i stan.

Nu är klockan snart tre och jag tror jag ska svabba av golvet och sen lägga mig och läsa i ett av årets bokreafynd, Skev an Karin Alvtegen.

Ha det gott
//Kramar

RSS 2.0