En av många stunder numera



Detta är en av många mysiga stunder som dyker upp hemma hos oss. Hugo vill allt oftare gosa och ibland finner han ro till att somna så här. Underbart att kunna ge en lite människa trygghet.


Sömn

Ja sömn är något alla behöver mer eller mindre av. Hade en stökig natt med min son och fick mindre sömn inatt och det känner jag av idag. Tog en skön promenad på en timma med dom andra mammorna och deras bebisar på fm. Hugo han sov kanske halvvägs. Vi kom hem och han fick mat vilket jag trodde skulle resultera i att han somnade, ICKE. Han blev på gott humör men ville inte sitta eller ligga själv. Tillslut satte jag honom i Baby Björn, gick en stund. Till slut lade vi oss både i sängen. Han fick bröstet och jag kudden under huvudet, båda somnade!
Nu sover han fortfarande och jag är just uppstigen. Hoppas att han sover en stund till nu för jag har lite jag vill göra här hemma.
Brukar bli så att David inte tar så mycket av nätterna eftersom han jobar på dagarna. Det kan jag förstå, men jag är också rätt beroende av sömn. Någon gång måste jag ju få sova för att kunna sköta mitt jobb här hemma, att vara mamma!
Det är det nog många arbetande pappor som kan fundera på...

Myspys Hugo


Fredag och helg igen

Va redan fredag? Ja precis så känns det tycker jag.
Har nog inte hänt något större sen sist jag skrev här hemma. Är ute mycket och går om dagarna och det är så skönt. Vädret har väl varit lite sisådär i veckan men man får gå iallafall, har juhund och tur är väl det (ibland) =).
Dena vecka har vi umgåtts mycket med andra mammor och deras barn. Dels gamla bekanta me också nya. Jättetrevligt!
Var hos mamma igår. Hon var ledig och jag kände att jag behövde komma hemifrån. Det blev en heldag. Fika på nybakat bröd, långpromenad, mat och en massa mys med Hugo och hans mormor. Självklart var Olle med och han  fick lite mys och lek med mamma också =)
Idag tog vi en dag för oss själva. Började med att sova lite längre. Sen skulle jag bara ge Hugo mat och sen gå ut. Så var tanken.... men det blir inte alltid som man tänker.... Hugo satt och bajsade i sin babysitter. Ok, då byter vi innan vi går, tänkte jag. Inte trodde jag att det skulle vara så mycket och SÅ löst. Han hade bajs över hela sig när jag var klar, ändå var det massor kvar i blöjan!!!! Det blev ett oplanerat bad för Hugos del...!!!
Till slut till Olle förtjusning kom vi ut och var ute och gick i 1,5 timme. Skönt efter den prövningen =)
Ikväll ska Olle sova över hos Davids syster. Hon skulle vara ensam hemma och ville ha sällskap. Ska snart packa hans väska och göra honom redo. Han tycker så mycket om att vara med henne och vise värsa så dom kommer nog få en trevlig tid tillsammans.
Vad vi ska göra ikväll vet jag inte än. Kanske hyra en film och äta något gott för att fira Hugos namnsdag igen. Idag är det Christian, så grattis Hugo och hans gammelfarfar.

Önskar alla en trevlig helg. Många kramar från oss


Namnsdag och snö

Igår hade Hugo namnsdag, för då var det HUGO. Det uppmärksammades av hans mormor, gammel mormor och hans gammelmoster. Så sött. Om allt detta var lille Hugo helt ovetandes, men självklart berättade jag detta för honom och han drog på smilbanden som bara han kan. Med andra ord snett och hjärtligt =)

Till middagen hade vi ex-grannarna över för ugnsstekt falukorv och potatismos. Gott om kocken själv får göra ett utlåtande. Hunger är i särklass den absolut bästa kryddan!
Det fotades en del och det var jag och lille Hugo som stod för modellandet. Tror att fotografen fick det hon ville.

Idag har vi hittills stött på ett litet problem här hemma. Hur hjälper man en liten kille som inte kan andas genom näsan på grund av en kråka som täpper till? Han fick lite panik och vem skulle inte få det om man vaknar och inte kan andas...? Hittade Ränesansdroppar som han fick i näsan och det lättade faktiskt. Men herregud vad man blir rädd och orolig. Vill ju hjälpa dom små med allt vad det nu kan vara som ställer till det för dom. Inte lätt att äta heller när näsan är täppt... Lille plutten

Tog på mig och Hugo, kopplad Olle och begav oss ut på en lång promenad i blåst och lite snö faktiskt. Det var friskt och precis vad jag behövde efter en natt med mindre sömn. Har blivit bortskämd med att sova nätterna igenom nu under ett tag. Därför satte nattens händelser spår i mig. Känner mig trött men bättre efter promenaden.
Har haft ont i halsen ca en vecka nu. Inte kul och det blir varken mer eller mindre av det. Antar att det är så för nästan alla nu så här års.

Funderar på att baka en kaka idag. Får finbesök imorgon av kompis med son från Öland. Dom har inte träffat Hugo än så det kommer bli en trevlig dag (som alltid med dom).
Det var så länge sen vi träffades och bara snackade skit. Ser fram emot det!!! =)

Ut i höstvädret med er alla och bli uppfriskade
/Hej

1 November

Jaha då var det den 2:a nov idag och den 1:a nov igår med andra ord och Hugo 1 månad!! Vart har den tiden tagit vägen??? Inte vet jag. Kanske i blöjbyten, skrik eller svidande bröstvårtor eller kan det vara i mysiga samtal på skötbordet, mys i sängen, härliga promenader och bebisgos? Jag tror att det kan vara en blandning av allt. Det har varit en underbar tid men också väldigt lärorikt. Har lärt mig nya saker varje dag och det kommer nog fortsätta så ett tag framöver.
Hugo är en pigg lite kille som inte vill ligga på armen särskilt länge utan föredrar att stå på egna ben i knät. På kvällarna tränar han som bata den. Misstänkr att han kommer sitta på egen hand tidigt... Gillar inte skötbordet och berättar högljutt detta för oss om dagarna =)
Det händer ofta att vi tar fram kameran och fotar här hemma och då kommer vår andra kille farandes, Olle. När kameran är framme är Olle inte långt borta =) Tänkta att vi kanske skulle få till ett kort på killarna tillsammans men det är inte helt lätt... Men skam den som ger sig heter det ju.

Idag har vi varit på promenad i höstblåsten. Hu, det var lite ruggigt i början innan man fick upp värmen. Hade gott sällskap av Linda från föräldragruppen, hennes son och hund. Har alltid en massa att prata om så promenaderna är snart avklarade. Idag blev det under en timma men förra måndagen var vi ute i drygt 2 timmar. Tiden bara gick och det är väl så det är när man är i gott sällskap!!

Vet inte vad denna dagen har mer att bjuda oss på än. Mamma undrade om jag ville med henne ut till Hansa City (nya köpcentret i stan). Vet inte ännu om det passar för oss i tiden. Brukar vara då som Hugo kör sitt race. Vi får helt enkelt se hur det blir. 

Vet att jag borde ha tagit mig lite och äta nu när min son sover i stället för att sitta här...
Får nog göra det nu.
Ha en fortsatt trevlig dag

/Hej 

RSS 2.0