Skördefesten 2009

Nej, ingen bebis än och nej jag kan inget göra!!! Så nu var det sagt. Det alla frågar och undrar nu för tiden...

I fredags var vi på konstnatten och det var så trevligt. Började kvällen med middag hod Davids syster tillsammans med hans föräldrar. Vilken mat! Det bjöds på blomkålssoppa till förrätt. Rostade rotsaker, ugnsbakad lax, kall sås och sallad till varmrätt och ost & kex efter maten. Så gott. Alla blev så mätta men jag bara njöt... Passade mig som är gravid. Kan ju inte åka ut någonstans hungrig nu för tiden =)
Sen blev det karavan med tre bilar för Davids bror slöt upp till gänget efter maten. Det blev en trevlig kväll med spännande stopp, provsmakninag och en del köp.
Vi var hemma vid halv 2 och då var vi lite hungriga. Skar upp av det ena inköpet på kvällen, bröd från Grönhögsbröd med ost och tomatmarmelad. Mmmm Sen somnade vi gott alla tre.

Lördagen (igår) fördrevs också på öland och i skördefestens tema. Vi var i Långöre på Häst- och hunddagen. Verkligen en besvikelse!!! Däremot var vi på strutsfarmen i Marsjö på norra öland. Vilka djur och det är ju otroligt att dom trivs här upp i norr. Vi kom precis i rätt tid till informationen som hölls av ägaren. Han berättade om verksamheten och man hade tillfälle att själv ställa frågor. Det jag kommer ihåg är att dom har två tår, kan springa i 60 km/h, en hane på två honor, ett ägg motsvarar 1 kg hönsägg och att dom väljer sin föda. Grönt gräs var tydligen bäst! =)
Kvällen spenderades hemma i soffan till film på tv och bakade potatisar.

Nu väntar sambo och tvätt!
Ha en fortsatt trevlig söndag

//Hej

42+0 och besök x 2

Idag har jag och Olle haft besök av först min moster. Hon var ledig och hade varit på stan och röjt runt. Hon kom hit och jag bjöd henne på lunch, spagetti och köttfärssås som jag hade i frysen =) Haha Lyxigt och gott!
Sen till kaffet kom mamma. Hon skulle hämta en bok som hon lånat på sjukhusbiblioteket åt mig om andningsprofylax. Har haft den länge och jag vet att jag hittade den när jag städade häromdagen, men kunde inte för allt smör i småland hitta den när hon kom...! Jag letade och letade. Är ju inte stökigt här nu eftersom jag just rensat och gjort fint. Därför blev jag rädd att den råkat bli slängd tillsammans med papper och annat. Hon lånade om den åt mig senare under dagen och ett tag efter samtalet så hittade jag den! Vilken lättnad. Men varför ska det vara så, att man inte hittar saker och ting just när man behöver dom? Det var ju inte länge sen jag hade den och inte låg den så dumt till heller, men ändå kunde jag inte hitta den... Märkligt!

Restan av dagen ska vi bara ta det piano. Ska laga mat och ta en promenad med den andra g ravida familjen i området =) Hundarna ska få leka av sig och vi prata av oss =) Alla kommer gå nöjda hem på kvällen...

Idag går jag in i vecka 42. Det trodde jag aldrig... Sista veckan. Får som längst gå 42v och 2dagar, sen blir man igångsatt. Hoppas inte på det men är medveten om att det kan bli så. Har ont i ryggen och är öm i magen idag. Det är inte så ovanligt, men kanske att det blir mer och mer för var dag som går. Vet inte om det kan vara något eller så är det för att jag känner av min skada mer nu... Hoppas att det beror på bebisen och att det tar sig ett slut snart.

Undrar om jag kan åka på konstnatten på fredag.... Jag verkligen älskar det och skulle gärna vilja, men undar om det är genomförbart eller om någon har andra planer... Jag väntar med spänning och det vet jag att den blivande pappan också gör...

Helgen, 2 år och +6

Ingen bebis och inga värkar i den bemärkelsen, fast ont gör det. Kan tänkas att det är efter helgen. I fredags var jag nere i Mörbylånga och tvättade bilen. Det var verkligen behövligt!!! Fy vad skitig. Det har vi inte gjort sen i april... Fick hjälp av mamma och mormor. Det är två arbetande kvinnor det! Herre tid vad mormor slet och mamma hon är stark och uthåkkig. Fick inte göra så mycket om jag säger så... Mormor var hela tiden orolig att jag tog i för mycket eller att jag var trött. Så jag fick dammsuga bilen (det var jobbigt!!!) och sen spruta avfettningen på bilen, resten skötte dom =)
Efter detta fick jag order att lägga mig en stund, vilket jag snällt lydde. Blev middag, grillat på kvällen och sen hemfärd med ren fin bil.

Lördagen fördrevs delvis på olika håll. Killarna for till Öland och jag var hemma. Hade ont i magen och var trött. Sov urilla på natten och tog därför sovmorgon. Städade lägenheten, det vill säga jag dammsög, torkade golven, plockade undan, tod både köket och badrummet + att jag rensade ur en förvaringsbox med galma sparade saker i. Fick en förfrågan om gravidpromenad i solen av en annan i området och som jag lärt känna genom föräldragruppen. Tackade självklart ja och det blev hur bra som helst. Vi lukade på i vår tackt, solen den gassade och vi hade att tala om hela varvet + minst 30 min ståendes i solen =) Kändes som om man fick lite färg där vi stod. Jättre trevligt och nu när hon går ner till havltid kommer det bli mer av det tror jag.
Grabbarna kom hem tidigare än jag trodde och därför fanns det mer tid att göra någonting av på kvällen. Eftersom vi hade varit förlovade i 2 år i lördags ville vi äta och göra något speciellt. Funderade på olika alternativ och det hela slutade med att vi lånade ut Olle, snyggade till oss och åkte in till stan för bio och mat. Åååå vad trevligt och vad vi njöt av att gå på bio nu en sista gång på ett tag. Det blev hur bra som helst och det kändes speciellt.

Igår söndag var planerna att grabbarna återigen skulle till Öland och jag stanna hemma, men jag vaknade och kände mig både pigg och utvilad så jag hängde på. Kokte kaffe, packade frukost och köpte färskt bröd på vägen. Blev en mycket god frukost och det var uppskattat av mina svärföräldrar. Dagen spenderades med att var på gården och pyssla som vanligt. Det var jätteskönt och vi hade ju sån tur med vädret, solen sken och det var sommarvärme nästintill. Klippte gräs, körde stora klipparen då det var en vagn med stora lass av sly på och passade på att gosa med Davids systerdotter som blir 7 månader i veckan. Hon har blivit så go och härlig nu. Hon var trött och jag höll henne, tänkte lägga henne i vagnen men jag trodde inte det skulle fungera så där stod jag och vyssade. Till slut la hon huvudet emot min axel och somnade.... Va mysigt det var. Satte mig i hamocken och gungade där. Vi bara myste, kanske mest jag... Sen vaknade hon och var hur go som helst igen. Tänk vad en stunds sömn kan göra =)

Idag vt jag inte vad jag ska göra. Tog ju städningen i helgen. Skulle behöva putsa våra fönster men det sparar jag nog till ett annat tillfälle... Handla behövs snart men kanske inte idag. Klarar oss ett tag till.
Ligger +6 dagar nu idag och vill ha ut den där lilla nu så att denna väntan tar slut och. Jag får man ju inte åka så långt av säkerhetsskäl heller och verkligen inte ensam... Så vi får se vad som hittas på under dagen för att fördriva tiden...

Önskar alla en trevlig måndag.
// Hej

Falskt alarm och +2

Fick åka in på undersökning igår vid misstänkt vattenavgång. Efter en smärtsam undersökning (då jag håll på att skrika rakt ut) fick vi beskedet att det var falskt alarm. Vi blev både ledsan men samtidigt lättade. Personalen på förlossningen hade upp över öronen att göra. Det pep i deras sökare hela tiden, pep i lampor över dörrar, personalen irrade runt och såg stressade ut. Kände att här vill jag inte få barn idag. Kommer vi få den hjälp och stöttning vi behöver, när vi behöver den eller kommer vi få vänta snällt på vår tur...? Men det var inte i onödan vi åkte dit. Före undersökningen fick jag ligga med ctg för att se hur barnet hade det. För ovanlighetens skull var det en massa bak och stök i magen vid den tiden och det blev en kul kurva. Inget barn som mådde dåligt där inte =)

Så aningen lättade åkte vi in till stan och åt lunch. Klockan hade blivit så pass mycket att David kände att det inte var någon ide att åka till Nybro och jobba. Vi åkte hem, tog en promenad med Olle och sen var jag helt slut efter dagen prövning. Lade mig för att sova och grabbarna åkte till Davids bror Olof för att hjälpa honom med hans husprojekt.
Ensam hemma och allt. När jag vaknade gjorde jag scones och en kopp grönt underbart te. Mmmm
I magen var det cirkus som vanligt. Det märks att det inte finna mycket plats för den lilla att röra sig på nu. Det sticker ut kroppsdelar både här och där. Ibland och magen kantig =)

Idag (+2) är det den 17 september och det bf-datum som vi först fick. Idag skulle också min morfar ha blivit 79 år, så det känns lite speciellt...
Det var till honom jag vände mig och bad om vite hjälp när David och jag hade bestämt oss för att det var detta vi ville. Det gick ett par veckor, fick plus på stickan, räknade ut bf datum och fick en chock när datumet visade 17/9 morfars födelsedag. Kändes som han talade från andra sidan.  Det var menat att bli så här. Det var hans sätt att berätta för mig att han hade gjort sitt =) Tack snälla för hjälpen!!!
Om det nu är så, så är det den finaste gåvan jag någonsin har fått

Oj blev lite sentimental där tror jag... Ja, kanske men så är det. Min morfar var som en far till mig och han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Idag är det en magisk dag

Idag är det äntligen den 15 september och vi har vårt bf (beräknad förlossning) idag!!!!
Detta har varit ett magiskt datum hela tiden och det har funnits med redan från star. Det är det datum som alla har utgått från, både inom sjukvården, släkt, vänner och allra mest VI. Fast man vet att en förstföderska vanligtvis går över så finns datumet där hos en.
Jag är uppe, relativt pigg och känner mig utvilad. Har sovit bra men vaken vid ett par tillfällen. Gick upp innan David, gjorde frukost och packade hans jobbakasse medan han tog en sväng med killen. Vet inte vart orken och lusten kom ifrån men den fanns och finns fortfarande kvar. Kommer säkert bli trött snart men då är det helt ok.

Min största önskan är att  det ska sätta igång idag så vi får träffa vårt barn som jag nu har burit på i nio månader. Som jag känner lever sitt liv där inne men som vi önskar kom ut till oss nu. Det är dags, vi är redo och vi hoppas att du också snart är det. Vi vill träffa dig, vem du nu är...

Sista träffen och utvilad

Idag är det måndag igen och helgen har just passerat. Jag har haft en väldigt bra helg och det känns skönt. Vi skulle ha haft kära vänner på middag i fredags men det blev inställt på grund av sjukdom. Förkylning, inte kul men det kommer fler tillfällen. Kände att det var bäst så eftersom jag var sliten efter en vecka med värk och dålig sömn. Skulle något satt igång då vet jag inte om jag hade haft ork nog...
Nu efter denna helgen med trevliga middagar, promenader både på egen hand och tillsammans med ett annat par från föräldragruppen, mys vid tvn till ett par filmer, god mat, säng montering och bäddning =), IKEA och framför allt SÖMN annat kul känner jag mig fylld av styrka.  Länge sen jag vaknade pigg och sugen på att gå upp.
Nu känner jag mig redo!

Idag har jag och killen gått promenad runt Pressbyrån relativa raskt. Kändes skönt. Det blåser men solen skiner så det är underbart skönt i alla fall. Tycker luften är så skön nu. Inte lika tryckande som i stort sett hela sommaren var. Stor skillnad. Nu kan man andas igen.
Resten av dagen ska vi nog stryka och ta hand om den tvätt som tvättades igår. Det var mer än på väldigt länge. Tänkte ta hand m det nu så det inte ligger framme i ett enda berg (som det gärna blir annars).
Kl 14 ska jag till barnmorskan. Undra om magen växt mycket sen sist. Jag tror inte det men man vet aldrig. Inget jag känner av i alla fall. Sista besöket som är inplanerat inför beräknat datum som är i morgon den 15 september. Det har varit något magiskt med detta datum hela tiden.
Kl 16:30 är det sista gången föräldraträffen som blivande föräldrar, nästa gång vi tröffas är vi föräldrar... Idag skulle vi prata om smärtlindring. Det är något som jag tror alla har läst om och kommer närmre för varje dag. För oss känns det nästan onödigt att gå dit. Vi har läst mycket om det, fick kanonbra information på förlossningen men vi går dit mest för att träffa alla en sista gång. Är en grupp som jag tror kommer träffas sen också, i alla fall delar av den.
På lördag har vi förlovningsdag och det skulle inte förvåna mig om det kommer dröja tills dess innan vi får åka in... Då som vi har tänkt äta god mat och mysa hemma tillsammans! Vi får se....

//Hej

Vaken klockan 3

Klockan är bara tre och jag kan inte somna om. Låg en timma och snurrade i sängen tills jag gick upp, satte på en kopp te och slog mig ner vid datan. Inget jag brukar göra men denna gång var det lögn att ligga kvar.
Har så ont i ryggen, värker. Skitjobbigt för det söker mig hela tiden och jag vet inte hur man ska ligga i en säng när man har en rygg som värker, en stor magen i vädret och en kudde mellan benen!!! Alternativen blir rätt begränsade....
Ligger och väntar på att vattnet ska gå. Ja jag vet att det låter helt sjuk men det gör jag. Har hört att det händer de flesta när dom sover för då slappnar kroppen av, så jag ligger omedvetet och väntar. Och VÄNTAR!!
För i ärlighetens namn vad ska man annars göra när man bara ligger där klarvaken??? Blir ju att man funderar på den dagen som man väntat så länge på nu. Man försöker liksom hitta tecken på att det kan vara på gång för det kan ju vara när som, imorgon eller om två veckor om jag får gå över.
Denna väntan gör mig helt galen ibland och andra gånger tänker jag helt lugnt "Har jag väntat så här länge så kan jag vänta ett tag till".
Men nu känns allt skit och jag skulle göra inte allt men mycket för att få förlossningen att sätta igång...

39+0

Idag är det onsdag och jag går in i vecka 39+0 (v 40). Sista veckan innan det blir övertid, men så här långt trodde jag inte att jag skulle komma. Har haft känningar länge och alla har sagt att jag kommer få innan. Jag har nog hoppats på det också, men nu får det bli när det blir. Finns ju inget mer jag kan göra nu.
Igårkväll började jag känna av olustkänslan jag hade för någon vecka sen. Kändes som om jag höll på att bli sjuk, ont i huvudet, halsen och öm i kroppen. Blev så ledsen för sjuk är inget jag vill bli nu. Behöver all kraft jag kan få. Kunde inte sitta kvar vid tvn så jag gick och la mig i sängen. Började må illa, precis som förra gången. Låg och kved, David hämtade spann och servade mig lite, men det hjälpte inte för sen kom värken. Jag tror att jag hade värkar och om det nu inte var det så måste det ha varit förvärkar, för några sammandragningar var det inte!!! Det kan jag lova! Dom kom tätt och vi visste inte vad vi skulle göra. Det blev 2 st Panodil och till slut måste jag ha somnat ifrån allt...

Var hos barnmorskan igår, vikarien igen. Vilken underbar människa. Så tillmötes och vilken erfarenhet hon utstrålar. Hon har varit barnmorska sedan 1975 och det finns inget negativa alls att säga om henne. Hon kan gott jobba flera år till. I vilket fall så kände hon på magen och visst var det fortfarande fixerat, lååångt ner sa hon. Inte lustigt att jag har ont. Magmåttet var ytters lite större och även mitt blodtryck låg 10 över vad jag brukar ha. Hon berättade att det kan vara ett tecken på att någonting är på gång. Vi får se. Inte blev det något att värkarna igår men det kanske var övning.
Har velat ha varje dag men idag känner jag att det gärna kan få vänta lite. Idag fyller nämnligen Davids syster 30 år och det kunde ju få vara roligt att få ha en egen dag...

Igår träffade jag även två tjejer ur föräldragruppen. Vi träffades i stan och tog en fika. Jätte trevligt var det och det kommer vi nog göra om. Det var skönt att prata om bebissaker, graviditeten och allt annat med personer som är i samma situation som jag själv. Det snackades illamående, bebiskläder, amning, namn och en massa annat mellan himmel och jord.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Känner mig just nu ganska pigg men det kommer nog komma trötthet om en stund. Har ätit frukost och kan gått lägga mig en stund igen. Olle ligger och myser på badrumsmattan och har det got. Om man tittar ut ser det lovande ut vädermässigt. Solen skiner och det kan ju vara skönt.

//Hej

Yla inatt?

Igår var det en ganska lång dag för min del. Var som sagt ensam hemma utan vare sig hund eller husse. Bakade en kaka, plockade lite i hemmet och tog en cykeltur under dagen. Lite tidsfördriv. När David kom hem åkte vi till IKEA och tittade lite inför kommande veckor. Blev inget köpt men en hel del uttittat.
På vägen hem stannande vi till och hyrde sista utkomna Walander, Tjuven. Den tyckte vi båda var bra. Till detta intog vi chips med två olika sortes dipp till. Länge sen och det var gott.
Eftersom vi hade tvättstugan gick vi ner dit efter klockan 21 och hämtade den för en gångs skull torra tvätten. Upp med den och sen ut igen på en kvällspromenad i en underbart skön höstluft. Så skönt att andas in frisk luft innan man går och lägger sig. Också skönt att bara gå en promenad vi två, hand i hand. Snart kan vi inte det utan då blir det att en får ha händerna på vagnen och en hålla i kopplet, så det gäller att passa på!!! Vi gick en bra runda, längre än jag gått på länge nu och det gick bra. Ville ha gått mer men David tyckte att det räckte... Blev nog orolig över att något skulle hända.
Väl uppe i lägenheten under tandborstningen fick jag ont i magen och det det assa aktivitet. Tänkte "Ta du ditt pick och pack och kom ut nu då. Lätt att vara kaxig där inne!!!" =)
Gick och la mig med ett av mina nya inköp, vetebältet. Körde den i micron och sen la jag den över magen. Herre Gud!!! säger jag bara. Så otroligt skönt. Sen bara drogs jag bara iväg in i dimman.... Vaknade av att sängen fortfarande var tom bredvid mig och att David satt vid tvn, vet inte vad klockan var då men han kom och la sig kort därefter.
Nästa gång jag vaknade var klockan 02:45 och det var dags att gå upp och tömma blåsan =) men sen blev det inga fler spring på toa fram tills morgonen och uppstigningen. Det är ovanligt!!!

Inatt sägs det att det ska bli fullmåne och att det då föds fler barn. Så vem vet, kanske jag och vargen ylar ikapp inatt! =)

Hej på er!

Olle på Öland

Här sitter jag och klockan är inte ens 7. Har som vanligt sovit oroligt och det gör att när Davids larm går på så känner jag att jag lika gärna kan stiga upp med honom och äta frukost. Har ju legat i sängen och snurrat fram och tillbaka så att ryggen är öm och ingen ställning passar mig.
Så jag gick upp och gjorde frukost åt oss medans han städade upp efter nattens händelse. En blomma åkte golvet så att kruka och allt gick sönder. Tyvärr en fin kruka som jag tyckte mycket om. Jag hade missat få igen fönstret ordentligt och så blev det drag i lägenheten och då fort den  i golvet... Ja ja, vad ska man göra...?

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Olle blev hämtad av mamma igår kväll efter att hon slutat sitt jobb. Har ska vara i Mörbylånga tills på söndag eftersom vi ska på fest imorgon. Hade kunnat åka ner med honom idag men nu löste vi det på detta sättet. Tror att det är kul för dom båda faktiskt. Mamma får sällskap och Olle får 100% uppmärksamhet och tillgång till en superstor gräsmatta att springa på. Han mår så gott av att vara ute och det märks på honom när han kommer hem. Då är han så trött så han somnar nästan alltid så fort vi kommer innanför dörren och snarkar =) Med mamma blir det långa promenader, något jag inte kan erbjuda honom just nu, men sen jäklar ska han få gå vår lille Olle! =)
I Mörbylånga finna också mormor Sibban som han också gillar. Och det är väl samm sak där, att det är ömsesidigt. Mormor kan ringa och fråga hur det är med Olle ibland och inte direkt vara så intresserad av mig och David...
Så att Olle är på Öland, har det gott och blir en aningen bortskämd behöver jag inte ha dåligt samvete för!

Nu ska jag bara komma på vad jag ska göra idag. Kanske bara pyssla här hemma och få det så där fint som man faktiskt kan få det här hemma.
Vi får se, kanske uppdaterar senare.
Önskar alla en trevlig fredag!

//Hej

Frostar av frysen och har lampan tänd

Ja nu tog jag tag i det stora projektet, att frosta av frysen. Det var inte en dag för tidigt ska jag ba om att få tala om. Fy vad is det var i den och vad mat man jag hittade som jag hade glömt att jag handlat hem... Inte så ekonomiskt. Vi har väldigt mycket fikapotensial i frysen. Tror att jag kan uppskatta det till mer än hälften av innehållet =) Där finns massor av rabarber, blåbär, muffins och ett par bak bullar =) Här ska det fikas sen när bebisen har kommit! Fick det tipset av en annan som hade erfarenhet i ämnet, baka innan bebisen kommer för sen orkar och hinner du inte. Så jag litar på det och har bullat upp =)
Min moster sa dock när jag berättade om detta att om man kommer så på fika kan man gott ha med sig något. Och visst ligger det något i det också... Men jag gillar ju att baka och göra pajer så nu finns det potensial =)

Men gud vad det är jobbigt att röra sig med en 4 kg bebis i magen och just det att den sitter mitt på kroppen där man ska kunna böja sig och är van vid att kunna göra det. Tungt och släpigt är det också, men det är väl inte så värst många dagar kvar nu och allt man gör FÅR ta lite längre tid än vanligt. Jag måste väl bara acceptera det, för det går ju inte fortare sen när bebisen väl är ute...

Idag regnar det är och grått. Måste tända inne för att kunna se tycker jag. Jag och Olle hade världens tur när vi var ute på vår första runda. Kom precis innanför dörren till lägenheten så var det som om himlen öppnade sig och så har det varit sedan dess. Nu är det tyvärr så att det är dags att gå ut igen och det verkar inte som om vi kommer ha samma tur denna gång. Vi väntar en lite stund till så får vi se... Kanske finns det hopp för oss =)

Fick en inbjudan till lunch på IKEA idag. Hade verkligen varit kul och trevligt, men jag orkar inte ge mig ut. Finns ingen ork till sådant idag och skulle jag bege mig någonstans skulle jag vara helt färdig när jag kommer hem.
Sov så dåligt inatt. Drömde att jag väntade på att vattnet skulle gå hela tiden. Om och om igen. Det var en ivrig väntan som om jag visste att det skulle ske. Plötsligt gjorde det de och jag blev helt till mig. Vaknade och visste inte om det var sant eller i drömmen. Var tvungen att känna efter, men det var i drömmen! Har varit uppe på toa typ 3 gånger och det är rätt jobbigt att ta sig upp när man ligger med ett täcke som är snott runt sig, stel till 1000 och har en kudde mellan benen. Ibland kan det också vara brottom och då får man se upp så det inte ligger en hund där man har tänkt sätta fötterna. Åååå jag säger det. Känner mig som en tant i kroppen när man "rusar" upp sådär.... Tur att det inte är långt till toan =)
Så idag känner jag mig lite groggy och det är väl inte så lustigt när man har väntat på att vattnet ska gå hela natten! =)

Får ta och vila mig när Olle har fåt sin kisserunda och maten är tillbaka i frysen.
//Hej

Lite ditt och datt

Jo då, ser att dey var ett tag sen jag skrev nu igen... Värst vad tiden går...

Det har inte hänt så mycket sen sist tror jag. Helgen spenderade vi tillsammans, jag, David och Olle. Skulle ha varit borta på fredan men jag orkade inte det efter en full vecka. Jag blev hemma och David for på annat håll.

Lördagen spenderade vi på stan. Trevligt. Jag satte mig hos frissan och fick håret både klippt och slingat. Fick och fick!! Men nöjd som bara den blev jag iaf. När jag skulle betala visade det sig att hon var elev så det blev 20% avdrag, då passade jag på att köpa en stor flaska balsam för färgat hår. Lyx!!!
Blev hämtad av grabbarna på stan och trodde att vi skulle åka och handla. Kände mig väldigt trött men handla måste man ju. Då säger David att handlat det har han redan gjort och förberett mat till kvällen!!!! Så glad jag blev. Det händer inte ofta, men när det väl händer uppskattar jag det så himla mycket. Ibland tänkar han till. Han vet nog också att jag behöver lite mer hjälp hemma nu och att slippa handla och stå med mat är ju underbart!  1000 TACK!!!

På söndagen tog vi en utflyckt till Öland =) Åkte norrut och hamnade vid Byrums raukar. Häftigt! Hade fika med oss som vi fick lov att inta i skuffen i skydd av bagageluckan från regnskuren som drog in just då. Hade underbar utsikt nere vi vattnet ut mot Blåjungfrun. Där hade tydligen inte David varit så dit måste vi åka någon gång.
Medans vi var ute blev vi tipsade om att Läckebydjursjukhus hade öppethus till klockan 16, så vi for dit också. Där vägde vi Olle och som hade tappat 1,5 kg. Kul! Nu ska vi fortsätta som vi gör så kommer det nog hända mer tills nästa gång. Tittade på nytt halsband och koppel, men blev bara en klofil. Hoppas det fungerar bätre än saxen...

Igår på kvällen blev jag plötsligt otroligt illamående. Så stark känsla och det fanns inget som hjälpte. Så obehagligt!!! Satt till slut på sängen i sovrummet med ett spann och grät. Visste inte vad jag skulle göra. Känslan var så stark. Efter lite hjälp kom jag i säng  och kunde ligga på sidan. Då började barnet leva rövare och rörde sig så intensivt och så kom sammandragningarna-/förvärkarna. Denna gång spände det enda ner på magen. Blev lite oroliga. Jag fick mitt vetebälte uppvärmt av David, gulligt, och det hjälpte motsmärtan. Man visste ju inte vad som var på gång igår, men vi försökte sova och tydligen släppte det för vi vaknade ju hemma =)
Hos barnmorskan idag pratade vi om detta och trodde att det hade varit RIKTIGA värkar igår!!! Spännande värre nu =) Magmåttet hade minskat igen och det kan ju ha att göra med att barnet har fixerat sig och sjunkigt ännu mer nu. Vi får se

Idag har jag inget mer på mitt schema utan ska bara ta det som det kommer. Kanske tar ett tag med dammsugaren, vore ingen högfärd om jag säger så. Finns ju ALLTID att göra men inget som jag vet nu. Vad jag vet har jag inga fler måsten denna vecka förutom att Davids syster ska ha sin 30års fest på lördag.

Hej så länge så hörs vi väl snart igen

// Hej hej

RSS 2.0