Kanske tidigare....???

Ännu en onsdag och ny vecka för oss. Veckorna byts inte som vanligt för oss längre på måndagar utan nu för tiden är det onsdagarna som är viktiga och kommer vara så ett ta framöver. Dock inte så länge till....
Ifredags fick vi åka in till BB. Hade haft kraftiga sammandragningar hela veckan och när jag ringde tyckte dom att jag skulle komma in för lite översyn. Det hela såg bra ut men dom kunde se på kurvorna att jag hade sammandragningar där inne också, dock inte lika kraftiga som hemma, naturligtvis. Lite omsakade och trötta kom vi hem kl 23 på kvällen och kände att nu börjar det bli på allvar. Antagligen kommer det vara så här fram tillsd ess att vi åker in och inte åker hem för ens barnet är med oss hem. Ju mer man tänker på det ju mer längtar man tills den dagen. Både jag och David.

 Börjar tycka synd om dom som missar min graviditet. Innan jag blev gravid tyckte jag att det var mysigt att följa någon annan och både se och höra om saker som händer. Men det finns vissa som jag inte har träffat alls sen jag blev gravid och en del har bara hörts ifrån ett fåtal gånger. Tycker jag är synd för det är ingen tid som kommer tillbaka och jag skulle inte vilja missa en sekund!!! Sen tycker ju alla inte lika och det måste man ju respektera.
Finns ju mer som händer än vad som skrivs på bloggen... Att läsa en dåligt uppdaterad blogg är ju inte samma sak som att veta vad som händer i en annans liv....

Till dig Maria i Lund, tänker på dig ofta och jag fattar inte att vi inte kan få det att klaffa någon gång!!! Det är ju såååå typiskt att det alltid är något varje gång du kommer hem. Sist var vi ju i Stockholm... Visst är det sant att du kanske träffar en ny lite människa nästa gång vi ses =) Tror du att det är en pojk??? Det har vi trott hela tiden men nu börjar jag bli osäker =)
Hoppas allt är bra med er, hunden och att ni hittat något nytt att bo i. Fast snart är det väl dags att komma "hem" igen. Det tycker jag =)

Visst kan man tycka att jag borde ta det lilla lugna, men det är inte lätt vill jag lova. Är fortfarande ute och går kvällspromenad med hunden på ca 1 timma varje kväll. Har varit något kväll David har fått gå ut själv men det har varit kvällar då sammandragningarna har plågat mig allt för mycket. Fast dom gångerna kan man räkna på en hand och det är väldigt bra enligt barnmorskan. Tummen upp till mig! Hahaha

Annars jobbar jag och står i. Sista veckan med barnen denna vecka. Sen räknar jag med 3 veckor med di gamla. Vet inte om jag kommer orka med det men jag kommer garanterat göra ett tappert försök. Sen ska jag vara ledig och pilla den lilla navel jag har kvar =)

Ska till MHV imon på min rast och jag hoppas att mina värden fortfarande ser bra ut och att min kurva ser lika fin ut som förra gången. Då hamnade vi ju på linjen... Min vikt har inte ändrats så mycket sen sist tror jag. Gick ner 1,4 kg förra veckan då magen spökade för mig. Har inte alls haft lika ont denna vecka. Skönt!!!

Anar att jag är längre gången än vad som är uträknat.... Vi vet inte men jag tror att bebisen kommer titta fram tidigare än vad vi räknar med och som "dom" tror...

Nu ropas det att maten är klar! Revbensspjäll och kokt potatis. Gott!!!

//Hej hej

Sammanfattar dagarna som passerat

Hejsan,

jaha då har det gått ett par dag igen och det har varit intensiva dagar vill jag lova...
Sist jag skrev skulle jag och David åka upp till Stockholm över helgen. Det blev en kanonhelg på alla sätt och vis. Humöret var på topp, vädret lika så, maten var god och vi myste alla dagarna igenom. Tror inte att vi kunde ha haft det bättre...

TORSDAG:

Helgen började på torsdagen. Jag tog ledigt eftersom jag haft bekymmer med min mage under en period. Den vill inte som jag vill plus att jag hade lite ont på morgonen. När jag ringde sjukvårdsupplysningen sa hon att hon tyckte jag gjorde klok i att vara hemma. För att vila upp mig inför helgen åkte vi över till mamma. Olle fick vara ute hela dagen och jag fick ta det lugnt. Kanon!
Det var tydligen markna och jag gick en runda. Träffade en massa känningar, mest jobbakompisar, jättetrevligt. Många kallade mig tjockis =) men alla önskade lycka till och grattulerade. Kul!
Hemma kunde jag inte bärja mig inför morgondagen. Längtade så och när jag stod i duchen sa jag till David, på skoj, att vi kanske skulle åka redan ikväll. Och så blev det..... =)
Vi packade, lämnade bort Olle som planerat, lånade GPS:en av Davids bror och lämnade Kalmar. Inte klokt men så blev det. Vi fick sova i bilen vilket inte var sååå skönt men det blir ett glatt minne för livet =)


Så här trött var jag när vi parkerade bilen, trotts att David kört hela tiden...

FREDAG:

Vaknade på fredagen och det kändes kalas att redan vara på väg. På fredagen hade vi stannat i Oskarshamn och handlat lite frukost. Gick in på vägkrogen och köpte te och kaffe och lånade toan.
  

Efter frukosten bar det vidare mot huvudstaden. Den sista biten var inte lång och vi möttes av både tre och fyrfiliga vägar, vägarbeten, avfarter & påfarter som inte finns i Kalmar och en massa andra bilister. Tur att David körde...
Efter lite virrande och svordomar hittade vi Slöjdgatan och vårt hotell, Rica Hotell. Parkerade bilen i det för dyraste parkeringshuset hittills, 375 :- dygnet (som tur var kunde man köpa helgbiljett på hotellet för 300 :-) Aningens skillnad!!!
Gich en vända på stan (gatorna runt vårt hotell och checkade sedan i kl 12:00.
Rummet var fint och det kändes lyxigt i badrummet. Bara lakanen är ju underbara....
 

 
5 minuter från hotellet


Bakom mig Riksdagshuset och vad vi inte visste just då var att om vi fortsatt rakt fram hade vi kommit till Gamla stan =)


Kartan i högsta hugg, man vill ju inte gå bort sig.... =)


Underbar sängkläder

På kvällen tfäffade vi våra grannar Johanna och Mattis. Dom hade bokat bord på en Tapas restaurang och det var kul för det var helt nytt för oss. Välsmakande mat och trevligt sällskap gjorde kvällen till en höjdare! Efter maten tog vi en promenad och åkte tunnelbana. Upplevelse det också tyckte vi, lantisar som vi är... Hahaha

LÖRDAG:

Blev en sen kväll och en "tidig" morgon för att vara semester. Avnjöt en hotellfrukost och sen bara det ut på stan igen. Tog tunnelbanan ner till gamla stan och där spenderade vi ett par timmar. Finns så mycket mysigt att se.

Första vilan efter drygt 15 min promenad =)


Får inte betalt för att se glad eller trevlig ut =)


Knugens ena lejon


Trängsta gränden i gamla stan


Vilka bullar!!!!


Dagens inköp. Det var David som hittade och köpte nallen till bebisen. Det sa bara klick mellan dom och han var tvungen att köpa den. Så mjuk och gosig. Den kommer bli perfekt!

Finns massor av fler bilder och jag återkommer kanske med fler...

Innan dagen var slut shoppades det på Mexx i Gallerian och på NK, det vilades och sen var det till slänga sig ut i storstaden igen. Då skulle det åkas mer tunnelbana och båt, middag och glass i gamla stan. Den kvällen somnade vi båda gott....! Vilken kanondag!

SÖNDAG:

Åt en stadig frukost och lämnade sedan hotellet för att bege oss till en outlet utanför stan. Blev inget handlat till bebisen eller David utan bara till mig. Jag köpte mig ett pat Ecco-sandaler. Rekomenderas verkligen.

Lämnade sen Stockholm för denna gång men vi kommer återkomma, fast nästa gång med barn.

MÅNDAG:

Jobb. Jobbar bara halvtid nu och det passar mig ypperligt. Jobbar i köket på förskolan denna vecka och det verkar bättre än jag först trodde. Hade tvättid på kvällen och tvättade upp alla bebiskläder som köpts i Ullared och Stockholm.

TISDAG:

Jobbade och hade besök av min kusin. Hon bjöd in sig på middag. Trevligt som vanligt att höra vad som händer i hennes liv. Hon har kommit in på skola 88 min härifrån och flyttar ca 3 veckor innan jag planerar att föda... Mindre kul!

IDAG:

Jobbat och Olle ska vaccineras senare idag. Efterson det är onsdag går jag /vi även in i en ny vecka 32+0 eller om så vill vecka 33. Känner mig trött och jag har svårt att klara av promenaderna på kvällarna. Igår var det väldigt jobbigt. Fick sådarna sammandragningar. Får nog ta det lilla lugna, men det tycker jag inte om!!!!!

OJ vad jag har skrivit nu!!!!!!
Hoppas att ni orkar läsa =)

Nu ska jag fika lite. Kram på er alla
//Hej hej

Fortsätter

Det verkar som att det trotts allt finns en önskan om en fortsättning med bloggandet så då blir det väl så... =)

Vi åker till huvudstaden över helgen så då återkommer jag med rapport efter det.

Önskar alla en trevlig helg.

Kram på er alla

Dåligt

Har hänt massor sen sist men eftersom ingen tycks ge sig tid till att komentera vet jag inte om det är för att det är ointressant det jag skriver eller om det finns dom som bara är inne och läser och sen struntar i att skriva en rad. Ser ju att folk är inne och läser eller gör statestik ial...

Kanske att det inte finns någon mening med att skriva då.... 

Får fundera på det

Mina nya skor

Har ju glömt att lägga upp en bild på mina nya skor. Dom har jag hållt på att gå in nu ett tag och dom är helt underbara. Så sköna och igår när det regnade blev jag inte ett dugg blöt om fötterna! Tummen upp!


Tacos middag + 8 arbetsdagar

Hello,
idag är det torsdag och det är dags för jobb igen. Har fyra dagar framför mig och sen ytterligare fyra dagar inom barnomsorgen. Det blir åtta dagar och jag vet inte hur jag ska orka med det, men ska väl gå på nått vis....

Imorgon ska vi grilla i Kleva. David, jag, delar av min släkt, delar av hans släkt (hoppas jag) och några kompisar. Hoppas på fint väder så att man kan bada något utan att späda på förkylningen.
Det ska visst grillas kött. Mamma sa att hon skulle lägga i marinad eftersom både David och jag jobbar. Snällt!

Igår var mamma och mormor på middag här. Vi bjöd på tacos och både mamma och mormor tyckte det var underbart gott och det gjorde faktiskt vi också. Det var länge sen vi hade det och då är det gott. Ett tag hade man det ofta och då blev det tjatigt till slut.
Till kaffet hade vi glass, hallonsobet, persikor och färska hallon som damerna hade med sig. Så gott det var....!
Samtidigt som vi hade middag hade vi också tvättstugan. Men det var ingen panik igår för vi hade så lite tvätt. Vet inte varför. Tycker vi har bytt som vanligt och så men tydligen har vi varit lite grisiga denna vecka =)

När gästerna hade åkte begav vi oss ut på vår dagliga kvällsrunda. Den blev ca en timme lång och det tycker jag är lagom.

Nu tänkte jag mig att jag skulle byta om och bege mig ut på asfalten med Olle. Han ska med mig till  Mörbylånga idag och vi ska sova där. Han kommer får motion och frisk luft så det räcker och bli över men JAG vill gärna komma ut lite. Fast jag är gravid och bara har 9 veckor kvar så tycker jag det är skönt att gå ut på promenader. Jag vet dom som har varit gravida och bara ätit i stort sett. Men det man kanske inte tänker på är ju att det ska av sen och så tycker ju jag att det är sååå skönt att vara ute och gå. Det har jag altid gjort och ett tag sprang jag till och med, men det gillar jag inte alls nu. Promenader med någon man tycker om är underbart.

//Hej på er så länge!

Ullared fort.

Ja som jag skrev igår så blev det en massa handlat och inget som jag ångrar att jag köpte. Vi hade vår bil och jag kan säga att den blev full. Tror jag räknade till 10 kassar plus att dom stora sakerna som madrassen, skötbädden och täckerna fick vara i baksätet. =)
Titta själva.



Tur att det bara blev jag och mamma...! =)

Vi hade en toppendag och det är ett minne för livet. Är så glad att mamma frågade mig om jag ville åka för det var faktiskt hennes ide. Tack!



Här är min mamma när vi stannar till på vägen dit och fikar på äggmacka och tunnbrödsrullar. Mmmm Smakar ju aldrig så gott hemma som längs vägen...

Vi var hemma igen i Kalmar kl halv åtta. Det blev en dag som kommer att sitta i ett par dagar, men det var det värt helt klart!

Ullared

Hejsan på er.
Idag är den onsdag och den dagen är viktig för oss här hemma. Det är nämnligen då vi går in i en ny vecka. Så idag är den vecka 30+0 och jag går in i vecka 31. Så spännande! Den lille rör sig mer nu och jag tror att det börjar bli stångt nu. Det knuffas och buffas ordentligt i magen. Specis som det står så i böcker och tidningar är det mest vid vila.

Mamma och jag var åt Ullared i måndags. Herregud så kul. Vi åkte hemifrån redan halv 6 och var redo att gå in med en varsin kundvagn kl 9:15. Det gick bra upp med andra ord.
Vi började med hygienavdelningen, bara för att den var först, men sen kunde varken jag eller mamma bärja oss så vi sprang slalom mellan gubbar och tanter som går i mitten av gångarna för att ta oss till bebisavdelningen. Åååå det var som himelriket!!!!!! Hur skulle man kunna välja??? Nu hade jag turen att ha en snäll sambo som tyckte att jag skulle handla om jag hittade något jag ville ha. Och det var ju knappast något problem =)
Köpte täcke både till sänge och vagnen, kudde till sängen och vagnen, påslakan och underlakan, kisseskydd, filtar, badbaljssits, nappar, vårtservetter,  kläder och en massa mer. Fick även saker av min snälla mamma som verkade ha nästan lika kul som jag där bland hyllorna. Hon köpte mig madrass till sängen, skötbädd, amningskudde, kuddar som man fäster under sängen så man kan vagga den, kläder och en massa annat.

Nu åskar det så mycket att jag tror jag får fortsätta en annan gång.
/Hej så länge

Allt i ett svep

Då var det en vecka sedan jag skrev sist... Som tiden går. Vet inte vart denna vecka tagit vägen men jag ska försöka summera den.

Fredag:
På fredagen var det marknad i Algutsrum och jag var där på förmiddagen. Mötte mamma och mormor där och det införskaffades nya blommor och spislock. Kände att jag kunde behöva nya blommor för dessa här hemma hade alla gått och blivit grönväxter, tom dom som hade blommor på från början...
Kvällen tillbringade jag och Olle i Mörbylånga. Det blev grillat och jordgubbar till efterrätt. Sååå gott!

Lördagen:
Denna dag var både varmt och kämpig och jag och mamma begav oss ut på en runda på norra Ölnad. Vi möttes på träffpunkten där jag ställde min bil och vi gick in på turistinformationen och tog brochyrer som ena riktiga turister =)
Åkte till Borgholm där både mamma och jag jag  köpte nya promenadskor i Reebook-butiken. Som vi fyndade. Mina skor  hade kostat 1300:- och såldes för 700:-. Dagens klipp!!!
Vidare bar det av till Källa och klockan hade blivit lunchdags. Vi avnjöt en utsökt måltid på underbara kroppkakor. Gud så goda dom var. Jag är otroligt kräsen vad gäller kroppkkor men dom som står bakom Ninnis kan sträcka på sig!
Efter detta gav vi oss inte utan fortsatte norrut och hamnade till slut i Byxelkrok. Där besökte vi Valles och handlade lite, mest till Olle. Fikade nere vid stranden där Olle fick bada. Det var han väl värd och han tyckte som alltid att det var jätteskönt och det måste ha varit svalkande för honom.
Vi kände oss rätt nöjda efer fikan och vi åkte hemåt. Mamma hade inget för sig på kvällen så hon följde med oss hem. Hon hjälpte mig montera en Poängfåtölj. Himla bussigt för det hade jag nog inte rätt ut...
Hon monterade och jag städade och vilket resultat...! Så fint det blev här hemma. Tusen tack mamma.
När vi hade gjort det klart gav vi oss ut på invigningsrunda med våra nys skor. Otroligt sköna och denna dagen kommer jag sent glömma. Tack!

Söndagen:
Den dagen då David kom hem igen. Den var tråkigt när han åkte, fyllde tiden när han var borta bra på egen hand, men skönt när han kom hem igen.
På dagen tog vi det lugnt jag och Olle. Vi var båda trötta och värmen gjorde sitt. Vi tog oss ut för att köpa god glass av glassbilen iaf =) David kom hem tidigare än väntat. Så då packade vi matväskan och åkte ut och åt kvällmat. Sen for vi över till hans föräldrar och badade i deras pool.
Vi somnade ovaggade, men det kanske jag inte hade behövt påpeka... Vilken helg!

Måndag:
Jobb för David och för mig. Olle var i Mörbylånga och hade det gott. Efter jobbet svängde jag runt City Gross och handlade. Brukar inte handla där men gjorde det då. Hemma åt vi bara en lätt kvällsmat. Blir inte särskilt hungrig när det är så varmt...

Tisdag:
Jobb igen och Olle i Mörby. På kvällen var vi ute och åt en god middag i trevligt sällskap. Vilken mat dom har på Harrys... Mmmm Blev även av glass nere i hamnen =)

Onsdag:
29+0 och ledig dag. Var iväg och köpte mig en ny bh och halstabletter. Har hostat ordentligt sen i torsdags. Inte kul alls!
Ledig som sagt men blev inget gjort hemma, för varmt. Kanske måste inse att jag behöver vila lite mer nu och ska nog låta mig göra det också.

Tordag:
Jobb igen. 1:a arbetsdagen av 4. Var åt Nybro och Davids jobb. Bilen skulle tankas och det var kul att hälsa på honom på hans jobb. Olle blev så mottagen både med kel och lek =) Till mig sa dom bara att jag var tjock =) Hahaha

Fredag:
Idag är det jobb igen och jag sover i Mörby ikväll, ska nämnligen jobba dag i morgon. Idag när jag vaknade kändes det som jag hade sovit relativt bra, men ändå hade jag ont i kroppen. Kände mig som en tant. Haltade upp men gick tillbaka igen en lite stund... Hostan är lite bättre men inte bra.

Så detta var min vecka och i morgon blir det sommarfest hos svärföräldrarna på Öland och på måndag Ullred, men det kommer det mer om senare.

//Hej

RSS 2.0