Gräsänkling

Jaha då var jag gräsänkling...
För ca en halv timmen sen rullade bilen iväg med älsklingen och Henke i. Dom var uppe i varv och laddade, det märktes. Hoppas nu bara att vädergudarna är på deras sida och att dom får en bra helg som dom kan minnas.

Idag vet jag ännu inte riktigt vad jag ska göra. Funderar på att åka till IKEA och titta på matta, en fåtölj och sen titta på nya promenadskor. Vi får se vad dagen bjuder på. Man kanske skulle slå ihop en bulldeg till. Är ju inte svårt och det tar heller ingen jättetid. Alltig bra och gott att ha i frysen....


Här är berget =) 


En av dom. Visst ser den god ut???


Den glade baragen =)
Får inte rund den men hoppas ni ser ändå....

Ha en fortsatt trevlig dag.
/Hej

Myskväll ikväll

Idag har jag träffat min kompis och hennes lille kille, eller lilten och liten är han ju inte längre kanske. Han har blivit 6 mån och satt i vagnen idag, då börjar man bli en stor kille =)
Vi träffades på Ölandsköpstad och gick en stund där. Jag handlade inget, men det gjorde hon. Det är ju bra när man kan passa på och fynda på rean.
Sen begav vi oss bort till Hasses. Där år jag pommestalrik, smal grillad, gurkmajonäs och drack fanta exotisk. Så gott det var!!! Det smakar så gott där.
Vi passade på att boka en ny träff. Brukar göra så för annanrs är det lätt att det inte blir av... Sen snackade vi också om hurvida hon vill med oss till Ullared och det skulle hon kolla upp. Det börjar dra ihop sig och jag längtar tills dess...!

Ikväll ska jag och David mysa. Vi har sedan länge tillbaka planerat att köpa pizza. Det var så länge sen och därför känns det speciellt. Det ska bli sååå mysigt. Kanske äter vi hemma eller så åker vi ut. Vädret är ju toppen och man bortser från orkanen... Tyvärr
Vi får se. Hur som så kommer det bli en underbart skön kväll. Vi ska mysa lite extra för i morgon åker han och killen mitt emot till Skåne. David har fått med han på en veteranhelg. David har varit förut och ser sååå fram emot detta.
Jag och andra sidan är inte lika förtjust. Har ju haft lite känningar i magen och hade gärna sett att det inte var 30 mil mellan oss...
Hoppas att det inte händer något och att dom får fint väder.

Har tvätten ikväll men det blev bara två masiner. Ovanligt men skönt eftersom vi vill göra annat ikväll....

//Hej Hej

Onsdag och vecka 28+0 (29)

Både igår och idag har jag varit borta på MHV. Igår var det vanlig undersökning och idag skulle jag göra en extra glukosbelastning. Ville se om det kunde vara anledningen till magens mått. Allt gick bra och jag passade på att lägga mig och sova bort tiden. Man får ju inte vara dum =) Allt var som det skulle och jag har ingen diabetes eller något sånt nu utan det är nog en blandning av bebisens position och storlek som gör det hela. Inget att bry sig om med andra ord. Jag följer fint min egen kurva och det är det viktiga.

Igår var jag på stan med mamma. Verkligen jättetrevligt. Det är inte ofta vi gör sånt tillsammans så det uppskattas så när det väl blir av. Vi shoppade, lunchade, fikade och hade det gott i solen. Jag handlade mig två stycken nya bibinis, nya trosor, en liten mössa och en overall på Polarn och Pyret. Det var en som jag gått och suktat efter hur länge som helst och nu var den på rean, så jag slog till. Så kul att jag köpte den. Var inne i affären ett par gånger och expiditen sa sista gången "Hej igen" med ett leedne =) Typiskt mig.... men jag ångrar inte en sekund att jag köpte den.
Senare på kvällen gjorde jag och mamma hamburgare till oss tre, köpte jordgubbar, packade korgen och for till Kalmarsundsparken. Där satt vi i solen och väntade på David. I väntan passade Olle och jag på att bada, eller rättare sagt så badade han och jag vadade. Inte jättevarmt direkt. När David kom högg vi in på maten och det smakade verkligen gott. Det brukar det göra i gott sällskap och ute i solen. Lekte lite med Olle och sen packade vi ihop oss för det blev svalt fort. Mamma åkte hem och vi tog en promenad när vi ändå var ute.
En toppendag och jag önskar fler sådarna framöver.

Idag har det inte blivit mycker mer gjort. Har vilat mig lite och tagit ut Olle på en promenix. Är trött idag. Kanske kan det bero på gårdagen. Funderar på att boka biljetter till Ice Age 3. Vi bar avgudar dom andra så denna uppföljaren har man höga förväntningar kring. Måste bara se den.

Fick ett samtal från en kompis tidigare idag. Hon undrade om jag hade något för mig i morgon och det hade jag inte. Så det blir nog ett besök i Algutsrum i morgon. Hon har fått reda på att hennes son är allergisk mot väldigt mycket och jag tycker synd om både henne och pojken. Det är inte lätt att veta vad man ska stoppa i dom då ju... Man vill ju inte göra fel så att dom får ont och far illa. Min bebis får vara så stor den vill huvudsaken är att den är frisk och att allt går som det ska. Det är det enda som betyder något!
Sak i alla fall hålla ögon och öron öppna för att kunna ge henne tips om hemsidor och annat matnyttigt för henne nu. Allt lär vara av intresse.

Idag går jag in i vecka 29 och då säger informationen att barnet är caungefär 39 cm långt och väger omkring 1400 g.

Barnet har öppnat ögonen och hinnan över linsen borta. Om barnet skulle födas nu kan ögonen skilja mellan ljus och mörker. Ögonen får färg vid den här tiden men vilken färg barnet slutligen får vet man inte förrän några månader efter födelsen. Ögonlocken är nu öppna då barnet är vaken och slutna då det sover.
Det är så spännande att förlja denna utveckling som sker i magen och det ör nästan så att det är svårt att förstå.

David läser med spänning boken han fick av mig "Du  ska bli pappa". Det är en bok som är skriven av en man till män som ska bli föräldrar. Verkar otroligt bra. Han beskriver hur viktig pappans roll är och lägger stor vikt vid samspelet mellan den blivaden mamman och pappan. Man tjänar på att sammarbeta. Det skrivs inte mycket om eller av pappor i de tidningar vi har köpt i alla fall. Det är synd för den informationen som ges riktar sig till den blivande mamman. Att det är viktigt att pappan är där och det saker som han kan göra för att underlätta ska bara vara självklar.
Ta bara detta me att barnet växer i magen och det blir ont om plats. Detspänner och kan göra ont ibland. När jag påpekar dett ibland säger David "Ta en Panodil då" som att det skulle vara botet till allt. Men det är kanske inte så lustigt för han vet ju inte hur det känns. Men när jag läste i hans bok lite idag så tog han upp just detta. Beskrev det då som att dom själva skulle tänka sig sin kropp och allt som finns där, organ och annat plus en bebis som växer och trycker undan allt annan...! Just det, hur skulle det kännas??? Kanske att Panodil hjälpe mot mot en del men inte alltid allt... Det var så bra skrivet och det var skrivet på ett sätt så jag tror män kan sätta sig in i.

Nu tänkte jag sätta mig en stund i solen och bara ta det lugnt resten av  dagen. Kommer ju en dag i morgon också...
//Hej hej


Midsommarhelgen

Söndag och midsommarhelgen är över. Jag har jobbat och stått i, men hann med att fira midsommarafton med svärföräldrarna på Öland. Mycket trevligt. Blev naturligtvis sillunch och senare på kvällen grillat. Från grillen bjöds det på lamm och det var riktigt gott!!! Min första gång men inte sista...!

Jobbade igår och idag. Det gick hur bra son helst. Ska jobba imorgon och det känns som att den dagen kommer passera väldigt fort den också. När jag kom hem från jobbet idag åkte familjen till Nybro och tankade och sedan vidare till Kosta och Kosta Outlet. Tänkte ha köpt en urmysig stickad overall, men det blev inte så. Blev inget faktiskt. Känns lite tråkigt men desto mer kan jag köpa sen... =)

Tänkte lägga upp en bild på min mage från midsommar. Här har ni den.



Hoppar i duschen nu och sen blir den tvn en stund har nämnligen redan tagit kvällspromenaden. Var ute i 1 h 15 min. Inte dåligt va?!

//Hej

Inte så farligt

Ja då var det ännu en ny vecka och den har börjat hur bra som helst. Det har varit fint väder och idag är det ju sommar. Nu kan man bara inte klaga!!! Värmen kanske är på gång... Det hoppas jag men det finns ju gränser för vad man tål nu =)

I fredags var det ju dags, extra insatt ultraljud på grund av misstänkt stort magmått =) Jag var riktigt nervös dagarna och nätterna innan. Kunde knappt sova och ville bara att tiden skulle gå. Väl där var det tydligen inte så farligt enligt läkaren. Vi är ju inte små av oss jag och David och inte våra familjer heller. Vi kan räkna med ett nu mera normalt barn sa hon. Det var skönt att höra. Man vill ju att det ska komma ut en bebis och inte ett litet barn =)

Helgen som kom sen var fullstoppad med aktiviteter. Som jag trodde så var det skönt när det blev söndag kväll och vi kom hem. Jobbade lördag dag och på kvällen blev det 20 års kalas och det var trevligt. Höll igång från klockanhalv 6 till halv 11 på kvällen. Sen var det till att sova för jobb väntade dagen efter och när man väl kom därifrån vad det dags för ännu ett kalas. Då var det mormor som höll i festligheterna. Kom därofrån i bra tid men behövde handla på vägen hem. Så på söndagkvällen var man lättsövd =)

Under måndagen hade Olle och jag fullt upp med att inte göra ett skit!!! Olle var nog lika trött som jag för han hade hållt full rulle hela helgen. Hemma i Mörbylånga håller han låga ute på gräsmattan. Leker med både mamma och mormor. Han ger sig inte förrens vi kommer hem och han lägger sig vid dörren och drar stockar som inte är av denna världen... Vilken kämpe!

Idag har jag varit hos min kompis i Algutsrum. Hennes pojk börjar bli stor nu. På fredag blir han 6 mån. Vad fort det har gått. Vi åkte och åt lunch i Arontorp, kroppkakor. Fy vad goda. Vi njöt båda till fullo....!!! Det var inte sista gången jag åt där.
Sen blev det en tripp till Köpstaden för att se om vi hittade något på rean, men det gjorde vi inte.

Ikväll tänkte jag att jag skulle göra det lätt för mig. Kvällmaten idag blir  jordgubbar som jag köpte idag och smörgås. Tror att David mer än gärna kommer äta den kvällmaten och inte alls kommer sakna lagad mat. Jag är inte sugen på sån mat nu när det är så varm ute. Faktiskt lite sugen på sill och potatis, men eftersom jag tänkte vi skulle åka ut och mysa i solen så passar det bättre med jordgubbar. Kanske att man kan få lite färg på sig också. Bada vet jag inte, har ju inte varit så varmt nu en period... Vi får se.

Tänkte visa er hur jag ser ut nu för tiden också. Imorgon går vi in i vecka 27+0 (28) och det börjar synas ordentligt nu. Detta var den 10 juni och det blir nog att vi tar lite kort snart igen och då kommer det upp bild här också. Tror ni jag kommer gå till den 15 september??? När jag ser bilden hoppas jag inte det =)



Önskar en fortsatt trevlig juni kväll

//Hej hej

En dag som alla andra

Idag är det jobb, städ och promenad med Olle som står på schemat. Med andra ord en dag lik alla andra...
Jag har väl blivit vuxen misstänker jag...

Igår var en aningen tung dag. Hade känningar i magen, men tro inte att jag var hemma för det. Nej då, jag var och jobbade och när jag kom hem var det dags för att tvätta. Som tur var blev det bara tre maskiner. Belönade mig själv med att ta ut sambon på mat. Blev Larmgatan 10 och det var ingen besvikelse! Så gott, men sen blev det nästan värre i magen. Spänd och ett tryck på magen. Tog faktiskt en panidil till natten och det är inget jag gör i första taget... Hoppas att det inte kommer tillbaka idag på samma vis för ikväll jobbar jag kväll och det skulle bli en mycket lång kväll isf.

Idag har jag strukit tvätt och ska snart ta ett tag med dammsugaren. Det skulle David ha gjort nu i tre dagar tror jag men nu vill jag inte vänta längre. Vi är ledigt tillsamman imorgon och tänkte att det skulle vara skönt att slippa det då. På förmiddagen ska vi på extrainsatt ultraljud. Hoppas att dom då säger det vi/jag vill höra. är lite skraj inför det och vill bara få det gjort...

Helgen kommer tillbringas i Mörbylånga och det ska bli fest hels helgen. Min kusin ska ha sitt 20-årskalas på lördagen. Mycket trevligt att träffas. Blir ett tag mellan gångerna eftersom hon numer bor i Lund. På söndagen ska min mormor ha kalas, 78 år blir hon. Plus alla kalas ska jag jobba helgen så när söndag kväll infinner sig kommer jag nog vara ganska slut.

Längtar så tills vi åker till Stockholm på vår efterlängtade weekend. Det ska bli sååå skönt att komma iväg och sova borta och bara rå om varandra. Att det sen tydligen blev ett väldigt fint hotel vid bytet gör ju inget =) Har en massa tankar och planer men man vet ju hur det brukar bli med dom... Huvudsaken är att vi kommer bort från jobb, förbliktelser och alla måsten. Bara äta gott, mys hand i hand längs gatora i gamla stan och annat mysigt vi stöter på. Är ca en månad kvar och det känns bra.

Nu ska jag ta ett tag med sugen och sen ta ut Olle. Var länge sen jag tog en längre tur själv med honom och det kommer nog kännas av. Önskar alla en fortsatt bra dag och helg om jag inte återkommer med en lägesrapport om vad läkaren säger imorgon.

//Hej hej

Helgen som var....

....tillbringades på Öland hos svärföräldrarna. Det arbetades, svettades, frös, skrattades, en och annan skada och så badade jag utomhisspa för förta gången. Det var hur skönt som helst och jag njöt i fulla drag. Det var varmare än jag trodde men det gjorde inget eftersom vi inte kröp ner i badet förens efter klockan 22 på lördagen.

Magen har varit bra i helgen. Arbetade på i trädgården, släpade stora grenar och räfsade trotts att magen var där. Lite motion är bara bra, men jag vet inte om det blev lite för bra ett tag. När jag kom hem igår var jag så trött och hade lite ont i magen. Kanske att jag tog ut mig lite väl hårt...

Davids syster kom på en visit och det blev lite gos med den lilla   tjejen på ca 3 månader. Vilken mysig tid jag och David har framför oss... Det får en att längta till september ännu mer. På fredag ska vi göra ett extra ultraljud för att se om det är en stor bebis där inne. Barnmorskans mått av min mage blev aningen stor då vi var på kontroll och därför ska man se om det beror på en stor bebis eller om det embart är för att jag bär barnet högt. Ska bli spännande och få den lille igen. Är ju instäld på en större variant av bebis, men allt har ju sina begränsningar...
David var stor när han kom och det hade nog jag också kanske blivit om jag fått vara kvara i mammas mage tiden ut. "Jisses vad har jag givit mig in på" tänker jag ibland, men så sa vår barnmorska att det gör lika ont att föda ett stort barn som ett litet. Det kan bara ta lite längre tid och det gör det ju oftast för förstfödeskor.
Vi tar det så det är och blir. Kommer ju bli överlyckliga för vad som!!! Allt som händer är spännande och nytt, inget är tjatigt.



Går och väntar på min film som jag skickat efter. Är en dvd med andningsprofylax. Här ska läras andas på rätt sätt!!! =) Ska pusta och frusta ut ungen =) Hahaha

Tyvärr så var det inte bara trevligheter i helgen utan även en tråkig nyhet kom fram. Davids ena bror och flickvän hade gått skildavägar och det var det ingen som visste eller anade. Det var mycket tråkigt. Dom hade nästan varit tillsammans lika länge som jag och David, skiljer bara ett helvår eller så. Jag blev så ledsen och besviken. Det får en och tänka på ens egen situation. Det kan hända vem som, att ens känslor förändras...
Jag hoppas att det löser sig för dom båda på alla sätt och vis. Jag gillar dom båda så mycket.



5 juni

Äntligen fredag och ledig. Det ska bli skönt med helg. Känner mig trött och hoppas att det inte är en förkylning på gång. Lite tung i huvudet och det brukar inte vara något gott tecken... Tyvärr

Har jobbat två dagar på Öland och det var bra. Kul att träffa alla igen och det hade inte hänt mycket... Kan vara skönt det också på sätt och vis. Sov hos mamma inatt och det är så skönt att slippa köra hem till Kalmar.
Körde Forden till och från jobbet och det är ju som en helt annan bil nu. Nu tycker man ju inte att det låter något alls knappt, bara motorljud. Tur att David är händig. Det gäller både när något går sönder, delar slits eller om man blir mystiskt påkörd.... Fast han kan ju inte trolla!

Stannade till på Köpstaden på väg hem och köpte ett par byxor till David. Tyckte han förtjänade det och jag tror att han kommer bli mer än glad för dom. Passade även på att kolla in rean som var. Blev en del fyndat... Undrar vad David tycker om det... Mest storlek 56 ;)

Idag är det den 5 juni och då har min morfar namnsdag, Bo. Kommer jag aldrig glömma.

Ikväll ska vi käka hel kyckling och jag vet inte vad jag ska krydda den med. Får ta och kika i skåpet och se vad vi har hemma. Det brukar alltid lösa sig. Brukar inte göra hel kyckling på det viset. Måste kolla upp vilken temperatur den ska också om man använder stektermometer. Ringer väl svärmor =) På tv har jag/vi ingen aning om vad som gå eller gäller. Tittar nästan aldrig på tv. Finns bättre saker att göra och så har vi Olle som är vårt stora intresse. Där kan man lägga hur mycket tid som helst. Men ibland kan det vara trevligt att titta på tv tillsammans, men då ska det vara något som är värt att titta på!

Väntar på att min kära sambo ska komma hem så vi kan åka tillsammans till affären. Är aningen godissugen och känner att det nog får bli det idag... eller om man skulle köpa glass.... Vi får se. Det är ju faktiskt fredag hela dagen.

Önskar alla en fortsatt trevlig fredag och helg.
//Hej

Ännu en bild

Är tydligen efterfrågan på magbild. Så här kommer en till


Onsdag och 25+0

Idag har vi kommit till 25+0 och enligt en sida på nätet är bebisen nu ca 35 cm lång....! Inte lustigt om jag börjar känna att magen tar emot en aning =)
I måndags var vi ute och solade och grillade nere vid slottet. Det var varmt och jag passade på att sola mig lite


Olle fick bada och låg och rullade sig i gräset med bollen. Vet inte vem som njöt mest...

Senare på kvällen tog jag och älsklingen årets första dopp i det blå!!!!!! Ja vi badade faktiskt. Premiären blev nere vid Svinö och där fick även Olle bade. Han älskar det men husse och matte var inte lika lyckliga över doppet men vi gjorde det iaf =)

Tisdag och onsdag har jag arbetat på förskolan, på en småbarnsavdelning. Sååå mysigt, sååå mysigt.
Vädret har inte varit lika mysigt men vad gör det? Då hinner man ju andas lite och ladda inför nästa kommande dagar med värme.

Ikväll är David på Öland och fixar med Forden. Den ska äntligen blir toppen att köra och det ser vi fram emot. Smarkar det sp kostar det tyvärr...
Imorgon och fredag jobbar jag fast inte med barnen utan de galma. Var ett tag sen nu och ser fram emot det. Hoppas det är några roliga man ska jobba med. Löser sig alltid.

Ja det var väl en snabb uppdatering och jag återkommer snart igen med en uppfölning
//Hej hej

Vilken helg!!!!!

Så där ja, då var den helgen passerad. Den gick fort och jag hade gärna velt ha mer av den. En av de trevligaste på länge.
Vi var i Skåne och skulle på bröllop till kära vänner till oss. Åkte ner på lördagen. Lämnade Kalmar 8:15. Så skönt att komma iväg och känna att det inte på något sätt var stressigt. Vi stannade vid Galtsjön och fikade lite och passade på att nyttja toaletterna. Det är svårt att hålla  sig nu för tiden =)
När vi närmade oss vårt kära Hörby ringde jag till våra förra hyresvärdar. Tänkte höra om dom var lediga för en snabb visit på söndagen och exakt hur man körde till kyrkan vi skulle till. När Ingrid svarar blir hon jätteglad och frågar om vi vill titta förbi nu innan så kan vi göra oss i ordning oss där innan bröllopet. Det nappade vi på och väl där så var det inte som om det var ett år sen vi sågs sist!!! Det kramades och skrattades massor. Vi togs emot med öppna armar och erbjöds sova där också. Det var ju snällt för tanken var att vi skulle ha sovit hos min kusin i Lund, ca 40 minuters köörning från bröllopsfesten. Nu blev det bara 10 minuters bilresa på natten. Som sagt så hade vi inte setts på nästan ett år men vi fick nyckel och allt. Underbar människa den där Ingrid, vår skånemamma.
Sen sist så hade dom flyttat och sålt huset. Nu bodde dom i ett renoveringsprojekt, inte så farligt men det såg så mysigt ut och vi är övertydag om att det huset kommer bli så jäkla fint när dom är klara.
Bröllopet var så fint och det är ju alltid lite laddat med fina ord och romantik så en och annan tår föll nedför kinden... Sååå fint. Feste var trevlig och maten god, en förrätt som bestod av en brödskiva (som ett hjärta) med laxcreme på, medelhavsbuffe med en massa gott, bröllopstårta och nattamat korv med bröd.
Vi blev placerade bra vid ett bord där vi kände två stycken sedan vår tid i skåne. Det hjälper alltid till och eftersom vi var dom enda som INTE pratade skånska så var det rätt skönt. =)
På söndagen blev det god frukost och tyvärr inte hälsing av Tommy, Ingrids man. Han jobbade. Kom iväg 13:15 och det var skönt. Stannade och åt på hemvägen. Väl hemma så var det så skönt att det som vanligt inte blev framåt kl 22 utan vi var hemma vid 18 tiden och då hade vi hadelat och lite annat också.
Summan av kardemumman denna helg var ÄNTLIGEN och TREVLIGT

Idag ska vi till mödravåden och för första gången höra vår lilla  bebis hjärtljud för först gången. Det ska också bli spännande. Inte lika spännande som ultraljudet men nästan. Blir väl lite andra prover och mätningar.
David ska komma hem tidigare och följa med. Han skulle nog göra mycket för att inte missa detta....
Olle kommer också hem idag. Han han varit på Öland över helgen och haft det bra hos min mamma tillsammans med Davids syster. Tror att alla har haft en riktigt bra helg.

Nä, nu ska jag fortsätta och fixa lite innan vilddjuret kommer hem.
//Hej

RSS 2.0